Türkiye'nin IRCd ve LaMeR Forumu Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
resimli wordpress wordpresskurulumları wordpresstema anlatım wordpresskurulum wordpresskurmak wordpressdersi wordpressnasil kurulumu wordpresskur wordpresskurulumu

Wordpress Kurulumu - Resimli Anlatım.
Admin
#1
Lightbulb 
Wordpress Kurulumu - Resimli Anlatımı 2020

Bügun Sizlere Wordpress Nasil Kurulur Onu Anlatıcam



uAekeH.png



Şu anki güncel sürüm 5.5 versiyonudur. Bu versiyonu bilgisayarımıza indirip uygun bir klasöre dosyaları açalım. WordPress birçok dosyadan oluşmaktadır. Bu dosyalar arasından wordpress kurulumunu yapmak için “wp-config-sample.php” dosyasındaki veritabanı bilgilerini düzenleyip “wp-config.php” olarak kaydederek hazırlayabileceğimiz gibi, dosyaları sunucuya yükledikten sonra WordPress’i çalıştırarak veritabanı kurulumunu oradan da gerçekleştirebiliriz.


uAevZ8.png

WordPress dosyalarını FTP'ye yüklemek için FileZilla programını kullanabiliriz. Kullanıcı adı ve şifremiz ile hostingimize bağlanıp, dosyaları, ana dizine kuracaksak direk /www klasörünün altına, farklı bir yere kuracaksak belirlediğiniz subdomain veya yol(örn: /blog)'un altına atıyoruz.


Gelelim veritabanı oluşturmaya. Veritabanı olarak MySQL veri tabanına ihtiyacımız var, PostgreSQL de kullanabiliriz küçük bir eklenti ile ancak bu sefer bazı eklentiler MySQL kullandığı için çalışmayabilir. Bu nedenle WordPress için kesinlikle MySQL tercih etmeliyiz. Çünkü eklentilere çok işimiz düşecek. MySQL veritabanı oluşturmayı manuel olarakta yapabileceğimiz gibi Wizard (sihirbaz) yardımı ile hızlı bir şekilde hazırlayabiliriz. Bu nedenle olaya çok hakim olmayanlar için sihirbazı kullanacağım.
uA3R8v.png

Öncelikle databases kısmından “MySQL Database Wizard’ı seçiyoruz. Açılan sayfada veritabanımız için bize isim soruyor. cPanel için her zaman her host için bir veritabanı ön eki bulunuyor. Örneğin “aaccdd_”. Siz kendi veritabanınıza isim verdiğiniz zaman (örneğin wp verdiniz diyelim) veritabanı adı “aaccdd_wp” olarak kaydediliyor. Kullanıcı adı için de aynı şekilde “aaccdd_kullaniciadi” şeklinde kaydediliyor. Bu bilgi WP kurulumu esnasında işimize yarayacak.


uA3C5M.png
Sonraki adımda kullanıcı adı ve parolayı seçiyoruz. Parolanın güçlü bir parola olmasına dikkat edin. içerisinde hem büyük harf, hem küçük harf, hem rakam, hem de şekil ($#€!?*… vb) bulundurmasına özen gösterirseniz parolanız çok güzçlü olacaktır. Ama parolanızı unutmayın. En azından kurulum bitene kadar, sonrasında pek ihtiyaç duymayacaksınız.

uA3c4G.png

Sonraki aşamada kullanıcının yetkilerini seçeceksiniz ve ileri dedikten sonra veritabanımız hazır olacak.
uA3G2c.png

Kullanıcıların yetkilerini seçerken tüm yetkileri verebilirsiniz. Bu yetkiler başka bir kişiye veri tabanının yetkisini verecekseniz ve sadece okuma yapmasını istiyorsanız kısıtlamaya gitmelisiniz. WordPress için tüm yetkilere izin vermelisizin. Aksi taktirde yazdığınız yazılar veritabanına kaydedilemeyecektir.

Şimdi WordPress kurulumuna geçelim. WordPress’i kurduğunuz dizini internet tarayıcımızdan açalım.

Örnek: İndirme linklerini görebilmek için sitemize üye ol manız veya giriş yapmanız gerekiyor.Sitemize üyelikler ücretsizdir!

uA3K6P.png

Sonraki sayfada veritabanı bilgilerini gireceğiz. Biraz önce yaratmış olduğumuz veritabanı ve buna ait kullanıcı adı ve şifreyi bu alana giriyoruz. Veritabanı sunucusu yazan yere localhost yazıyoruz (ya da olduğu gibi bırakıyoruz). Bazı sunucular veritabanlarını farklı bir sunucuda barındırırlar. Bu tip sunucular çok falza olmasa da karşımıza çıkabilir. Bu tarz sunucularda bu bilgiyi veritabanı sayfasından edinebilirsiniz ya da veritabanını oluşturduktan sonra bu bilgiyi size vereceklerdik. Dikkatle okumanızı öneririm.
uA8ovI.png

Veritabanı kurulumu da bittikten sonra sıra geldi WordPress sitemizin ayarlarının bulunduğu sayfaya.
uA8eSf.png

Bu sayfada site başlığımızı giriyoruz. Sitemizin adının ne olmasını istiyorsak onu gireceğiz. Kullanıcı adı bölümü yönetici paneline girişte
kullanacağımız kullanıcı adı olacak. Buraya girdiğimiz parolayı unutmayalım. E-Posta adresi kısmı ise her zaman kullandığınız bir e-posta adresi verin. Site ile ilgili tüm bilgilendirmeler bu adrese gelecektir.

Son kutucuk ise sitenizin arama motorlarında çıkmasını isteyip istemediğinizdir. Muhtemelen siz de benim mevcut okumakta olduğunuz site için ayarladığım gibi bu alanı seçili bırakacaksınız. Ancak bu eğitim amaçlı hazırladığım siteyi arama motorlarının bu siteyi bulmasını istemediğim için kutucuktaki tiki kaldırıyorum. WordPress’i Kur tuşuna tıkladığımız andan itibaren WordPress’imiz kurulmaya başlayacak. Kurulum çok kısa sürecektir ve başka bir adımda beklemeyeceksiniz.





uA8hzy.png

Giriş dediğiniz an WordPress’in kontrol panelinin Login formuna yönlendirileceksiniz. Buradan birkaç sayfa önce seçtiğiniz kullanıcı adı ve parola ile giriş yapabilirsiniz.
uA861R.png
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
Wordpress Kurulumu - Resimli Anlatım. - Yazar: Admin - 08-30-2020, 09:41 AM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Heart En Çok Karşılaşılan WordPress Tema Sorunu ve Çözümleri Admin 0 8,135 02-29-2020, 11:03 PM
Son Yorum: Admin
  Wordpress Kalıcı Bağlantılar ayarları Admin 1 7,165 02-22-2020, 10:25 PM
Son Yorum: SibeL

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi