DDoS Saldırısı Nedir?
İrc saldırısı Ve DoS (Denial of Service / Hizmet Engelleme) saldırısı belirli bir internet sitesini, serverı ya da online hizmeti sınırlamak veya tamamıyla ortadan kaldırmak için bilgisayar korsanları tarafından yapılan bir saldırıdır. DoS saldırısını gerçekleştirmenin çok sayıda yolu vardır ama günümüzde en tanınmış olanı DDoS (distributed denial of service / dağıtık hizmet önleme) saldırısıdır.DDoS saldırılarında çok sayıda bilgisayar sistemi ya da nesnelerin interneti cihazları gibi bağlantılı araçlar saldırı trafiği kaynağı olarak kullanılır. Saldırı sırasında, büyük ihtimalle bir Trojan’a (Truva atı) maruz bırakılmış olan bilgisayarlar ya da diğer kaynaklar tek bir sistemi hedefler ve bir serverı kullanılamayacak noktaya gelene kadar verilere boğmaya zorlanır. Bu nedenle, hem hedeflenen sistem, hem de kötü amaçlar için bilgisayar korsanı tarafından kullanılan bütün sistemler DDoS saldırısının mağduru olur.
DDoS saldırıları, bireysel olarak çalışan bilgisayar korsanları, organize suç çeteleri ya da devlet kurumları gibi çeşitli aktörler tarafından gerçekleştirilebilir. Bir DDoS saldırısının arkasındaki neden çocukça bir şaka, intikam ya da politik aktivizm olabilir. Saldırılar bazen hedef sistemde yalnızca ufak bir sorunya neden olurken bazen sistemde uzun süreli çöküşe neden olabilir. Bazı durumlarda ise kötü kodlamalar, eksik güncellemeler, dengesiz sistemler ve hatta hedef sistemlere yönelik yasalara makul talepler DDoS aynısı sonuçlara yol açabilir.
Peki DDoS saldırısı nasıl çalışır?
DDoS saldırısını gerçekleştirmek isteyen saldırgan(lar), bir online makine ağının denetiminü ele geçirmek halindedır. Saldırgan, hedeflediği bilgisayarları ya da diğer kaynakları kötü niyetli bir program vasıtasıyla zombiye ya da bot’a çevirir. Böylece saldırgan, botnet adı verilen birbiriyle uyumlu bir biçimde hareket eden bir bilgisayar grubu üzerinde uzaktan kontrole sahip olmuş olur. Botnet kurulumu tamamlandıktan sonra ise saldırgan uzaktan kumanda tekniğiyle her bir bota talimatlar gönderir ve botnetler uygulamaylanmış istekleri hedef servera aktarır. Bunun sonucunda normal trafiğinin üzerinde bir veri trafiğine maruz kalan hedef server bu yükü kaldıramaz ve çalışamaz hale gelir. Başka bir deyişle, saldırının sonucunda hedef servernun sağladığı hizmet aksar ve müşterilerin internet sitesine erişimi engellenmiş olur. DDoS saldırısında, saldırı trafiği ile normal trafiği birbirinden ayırmak son derece zahmetlidir.İndirme linklerini görebilmek için sitemize üye ol manız veya giriş yapmanız gerekiyor.Sitemize üyelikler ücretsizdir!saldırıları uzun süreli etkileri olan ciddi ticari riskler oluşturabilir. Bu yüzden de bilgi teknolojileri yöneticileri ve diğer şirket yöneticileri için DDoS saldırılarına dair tehditleri, güvenlik açıklarını ve riskleri anlamak önemlidir. Bununla beraber; bu tür bir saldırının alıcı tarafında olmayı önlemek neredeyse imkânsız olsa da, saldırının etkilerini çeşitli temel bilgi güvenilirği programları ile minimuma indirmek mümkün olabilir. Uygulama mimarinizi gözden geçirmek; gerilim noktalarını ve kullanıcı özelliklerini analiz etmek; saldırıları taklit edecek test araçları kullanıp zayıf noktalara dair fikir edinmek; normal trafiği izleyip anormal trafik durumuna hazırlıklı olmak; yaklaşan saldırılara dair sosyal medyayı ve haberleri incelemek; net işlemler, iletişim ve müşteri destek planları ile bir cevap planı hazırlamak; beklenmeyen trafik modelleri ve bağlantı problemleri halinde ekibi bilgilendirecek uyarı araçları kullanmak bir DDoS saldırısına hazırlıklı olmanın birkaç yoludur.
Biz KiMSeNiN CaNiNi YaKMaDıK oNLaR BiZiM AteŞ oLDuğuMuZu BiLe BiLe GeLdiLeR